Германското правителство разреши  работни дни до дванадесет часа в някои

...
Германското правителство разреши  работни дни до дванадесет часа в някои
Коментари Харесай

В Германия разрешиха 12-часовия работен ден

 Германското държавно управление разреши  работни дни до дванадесет часа в някои области. Мярката се въвежда за три месеца. Така би трябвало да се обезпечи доставката при изключителни обстановки.

Министърът на труда Хубертус Хайл подписа разпоредба за разхлабване на Закона за работното време до края на юни, заяви БГНЕС, като се базира на информация от Министерството на труда.

Законният най-малък интервал на отмора сред края и началото на работния ден може също да бъде понижен от единадесет на девет часа. Необходимото изискване обаче е това да е належащо за поддържане на публичната сигурност и ред, здравната система, съществени публични услуги или за обезпечаване на популацията с екзистенциални богатства.

Разхлабването на разпоредбите също по този начин разрешава изключения от възбраната за наемане на работа в неделя и публични празници. Те се отнасят да вземем за пример за производството, пакетирането и съхранението на ежедневни артикули или за заетите в здравно обслужване и грижи. Изключения са вероятни и за избавителните и пожарните служби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР